De catechese is gestart!- zaterdag morgen 21 september 2019

https://www.kerknet.be/organisatie/kerk-jette

De catechese is gestart!
Zaterdag morgen 21 september…




Vanaf 9.30 uur begonnen de ouders en kinderen binnen te stromen in “Pastorie”… Terwijl de inschrijvingen liepen waren de kinderen bloemen aan het knutselen… Bloemen hebben iets met Jette en Sint Pieter. Daarom zullen we bij elke viering waar de kinderen centraal staan tijdens de offerande een bloemetje offeren aan Onze-Lieve-Vrouw…
Rond 10 uur vertrokken we naar de kerk. Daar verdeelden we ons in 3 groepjes… Het eerste groepje zocht door middel van foto’s al het geen wat zich bevond in deze ruimte! Het tweede groepje kon zich wat meer uitleven rond het altaar… Het was expressie in ‘hoogste vorm’ van wat ze innerlijk voelden met betrekking tot Jezus en zijn Kerk. Het derde groepje was ‘in gebed verzonken’ of beter gezegd. Ze kregen er een eenvoudige inleiding tot.
Nadien hebben we de liederen van de zondagsviering geoefend en vertrokken we 10 minuutjes te laat terug naar “De Pastorie”.
Pastoor Dirk

De Inschrijvingen voor het catecheseaanbod 2019 2020 zijn begonnen.
U kan nog altijd komen kennismaken met onze parochie op zondag om 10 uur in de Sint Pieterskerk om samen eucharistie te vieren.
Nadien ontvangen wij u graag in 'De Pastorie ' waar wij u meer info bezorgen ivm onze catechese en waar u uw kind of u zelf kan inschrijven.
Weet, dat we er ook zijn om volwassenen te begeleiden, naar vormsel of doopsel.
Ook herinstappers zijn welkom om terug feeling te krijgen met de kerk.
Vriendelijke groeten en tot ziens,

Pastoor Dirk en de catecheseploeg


Reacties

Populaire posts