Lichtmis - catechese 02.02.2020

https://www.kerknet.be/organisatie/kerk-jette




02.02.2020 Lichtmis

Tijdens de volgende Catechese zullen wij werken rond recente thema's:  Lichtmis en de symboliek van het licht.
Wij gaan ons ook verdiepen in het mysterie van de eucharistie. Wat gebeurt er in de mis? Waarom komen christenen al twintig eeuwen lang samen op de eerste dag van de week? Wat zijn de vaste onderdelen van de mis?



Lichtmis
Een feest van licht , voor kinderen…
Zo kan je het alleszins kort en krachtig samenvatten
Een feest van licht…?
De donkerste en koude dagen komen er nog aan , zeker deze winter zijn we al echt verwend geweest qua temperatuur, hadden we onze kalender niet bij de hand we zouden ons in een ander jaargetijde wanen. Maar februari kan genadeloos zijn en dan brengt het feest van licht wel wat soelaas en troost.
Een feest voor kinderen….?
Ja dan moeten we al een beetje dieper spitten om de echte betekenis van dit ‘kinderfeest’ te achterhalen, en waarom een kinderzegening op dit kinderfeest….?
Ik weet het, jullie ook? Ik heb het ook moeten leren hé, als ik tenminste iets zinnigs wil vertellen aan de kinderen die bij ons catechese volgen…
Maar willen jullie er ook wat meer over weten?
Ja , dan is de St Pieterskerk “The place to be” op zondag 2 februari. Opletten, de mis begint uitzonderlijk om 9u45 met een kaarsjes-processie, kom talrijk als jullie iets willen bijleren, het is de moment, ….het kan dan nog nuttig zijn moesten jullie ooit eens willen meedoen aan een kwis “algemene kennis”
En het kan geen kwaad om de kennis over onze geloofsgeschiedenis eens op te poetsen….en welke bron kan beter zijn dan een echt Bijbelverhaal ?
Willen jullie reeds een voorproevertje? … Lucas 2 22-40
Breng vooral jullie kinderen mee, het is uiteindelijk een feest voor de kinderen,
… en een welkome zegening in een donkere tijd.








Elzbieta Krzyska

Reacties

Populaire posts