Grote lichtplekken van vrede voor NIEUW JAAR 2021


 

Etty Hillesum: “Grote lichtplekken van vrede” "September 1942: 

Mt. 6,34

" Maak je dus niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal zich wel bezorgd maken over zichzelf. Iedere dag heeft genoeg aan zijn eigen last.”

" We hebben ze dagelijks te verwijderen als vlooien, de duizend kleine zorgen over de komende dagen, die onze beste creatieve krachten wegvreten. We nemen onszelf allerlei zaken voor wat betreft de komende dagen, en niets, helemaal niets, gebeurt zoals gepland. 

Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.
We moeten doen wat we te doen hebben, en voor de rest erop toezien dat we ons niet laten besmetten door de duizend kleine angsten die evenzoveel tekens zijn van gebrek aan vertrouwen in God. Alles zal uiteindelijk goed komen ...
Onze enige morele plicht is om grote open plekken van vrede in onszelf vrij te maken, en deze stap voor stap uit te breiden, totdat deze vrede uitstraalt naar anderen. En hoe meer er van vrede doordrongen zijn, hoe meer vrede er ook zal zijn in deze wereld in beroering.
Je hebt te kiezen: aan jezelf denken zonder je zorgen te maken over anderen, of afstand nemen van je persoonlijke wensen en jezelf over te geven. En voor mij is deze zelfgave geen berusting, geen overgave aan de dood. 

Het gaat er om de hoop in stand te houden, daar waar ik dit kan en daar waar God mij heeft geplaatst. " 

 

Reacties

Populaire posts