Volg de ster. Straal zo mooi en gelukkig zoals de sterren🌟

🌟

Volg de ster 
Straal
zoals de sterren 
zo mooi en gelukkig 
in de nacht✨

voorstel van de 
kleine zusters van het Lam- 
om elke dag 1vers van de Evangelie
 lezen en in het hart dragen


Lieve kinderen,

"Jullie zijn het zout van de aarde!
Jullie zijn het licht van de wereld! »
Het is Matteüs zelf, een van de 12 apostelen, die deze prachtige woorden 
van Jezus tot u richt! 

Want is Hij niet, Jezus, het ware Licht van de wereld?

 Hij is het die ons de weg wijst naar het leven, naar diepe vreugde en vrede van het hart.

Is het niet goedheid, liefdadigheid en vriendschap die smaak geven aan het eten, dat zout dat smaak geeft aan het leven?

 Als er verdriet, angst en ontevredenheid komt, dan is het dat we onze smaak verliezen, dat het zout saai wordt en nergens meer goed voor is, zoals het Evangelie het zegt. Wat een verantwoordelijkheid! Maar hoeveel vertrouwen stelt de Heer ook in ons! Hij is het die het in ons zal vervullen. Dus laten we naar Jezus toe rennen! Want Hij komt eraan! 

De Emmanuel komt eraan! God is met ons! De Verlosser van het universum!

Bij het binnengaan van de stal ontdekten de Wijzen in dit kind dat zo fragiel, zo kwetsbaar, zo arm is in een kribbe, de koning van de Joden en bogen zich voor hem, de schepper van het universum. Zij, die noch Joods, noch Palestijns waren, kwamen van ver om een eerbetoon te brengen aan de begeerde redder! Zijn grootheid en kracht lag niet in macht, trots en rijkdom, maar in liefde, nederigheid en armoede.

Zoals de ster die de Wijzen naar Bethlehem leidde en stopte boven de plaats waar het kind was, volg deze ster ook! Kijk! Is het niet stil blijven staan, boven het Woord van God! 

Dit is de plek waar hij woont en waar je hem zult vinden!

Op deze zondag 29 november, die het begin van de advent is, nodigen we je uit om elke dag een vers uit de Evangelie van Kerstmis te ontdekken, het woord van de een aan de ander door te geven en dan samen alle verzen die in de loop van de week al zijn geleerd, weer op te nemen. 

Door zijn woord bij je te houden, straal je al... zoals de sterren zo mooi en gelukkig in de nacht!




Reacties

Populaire posts